نمونــــــــه قـــــــرارداد مشـــــارکت در ســـــاخت

در شرکت توحید گستر پاسارگاد

بخش بزرگی از تجربه 17 ساله تیم توحید گستر در ساخت و سازهای منطقه 9 مشهد، از پروژه‌های مشارکت تشکیل شده. در این مطلب جدیدترین نسخه قراردادهای مشارکت در ساخت شرکت توحید گستر را ارائه می‌کنیم.

یک قرارداد جامع و استاندارد علاوه براینکه برای دستیابی به منافع متقابل ضروری‌ست، فرصت را برای تمرکز طرفین بر انجام تعهدات فراهم می‌کند. در این مطلب علاوه بر ارائه یک قرارداد کامل و مطمئن، برای هر بند از قرارداد هم تجربیات مرتبط قید شده تا اهمیت و تاثیرگذاری هر بند از لحاظ قانونی و حقوقی روشن شود.

قرارداد مشارکت در ساخت

مفاد اصلی یک قرارداد مشارکت

هر قرارداد به طور کلی از چند ماده، بند و تبصره تشکیل می‌شود. قراردادهای مشارکت معمولا از 11 ماده تشکیل می‌شود که عبارتند از :

  1. طرفین قرارداد
  2. موضوع قرارداد
  3. مدت قرارداد
  4. آورده طرفین
  5. تعهدات سازنده
  6. تعهدات مالک
  7. نسبت سهم الشراکه
  8. شرایط انتقال سهم‌الشراکه به غیر
  9. موارد فسخ
  10. شرایط فورس ماژور
  11. داوری

در ادامه به توضیح کامل متن هر یک از مفاد بالا و نکات مهم هرکدام می‌پردازیم.

دسترسی سریع به مفاد

1. طرفین قرارداد

دو طرف قرارداد باید معرفی شوند. این معرفی شامل نام، نام خانوادگی، کد ملی، شماره شناسنامه، آدرس محل سکونت و… است. چنانچه هر یک از دو طرف قرارداد از بیش از یک نفر باشد نیز باید تمامی افراد ذی‌نفع معرفی شوند.

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان مگـاتم است.لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان مگاتم است

تجربه مرتبط

برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است. 

برای مطالعه کامل این تجربه، “قراداد لورم ایپسورم” را بخوانید.

2. موضوع قرارداد

در این بخش موضوع قرارداد با جزئیات کامل آن شرح داده می‌شود. به عنوان مثال:

احداث بنایی متشکل از …. متر آپارتمان مسکونی مفید با فضای پارکینگ، انباری و غیره که به سرمایه و مباشرت سازنده در 6 دانگ قطعه زمین به مساحت …..  متر مربع به پلاک ثبتی ………………. که به موجب سند رسمی شماره………………..  مورخ …………………….. تنظیمی در دفتر اسناد رسمی شماره………………….. متعلق به مالک است به شرح آنچه در سایر قسمت‌های این قرارداد و لیست مشخصات فنی و مصالح مصرفی و نقشه  مصوب شهرداری که تماماً جزء پیوست و لاینفک این قرارداد محسوب می‌شوند.

3. مدت قرارداد

در این بخش مدت اجرا و تکمیل موضوع قرارداد مطرح می‌شود. چنانچه گام‌هایی برای اجرا و تکمیل قرارداد متصور هستیم باید هر گام از لحاظ موضوع، مدت انجام و کیفیت تحویل دقیقا مشخص شود. به عنوان مثال:

الف- مدت اخذ پروانه مربوطه هشت ماه از تاریخ آغاز قرارداد به تاریخ …………………. تعیین می‌گردد.

ب- مدت ساخت پروژه 36 ماه به علاوه 6 ماه تلورانس توافق شده می‌باشد. که این 6 ماه از مراحل زمانبندی به صورت مقطعی استفاده می‌شود.

 پ- مدت زمان دریافت مفاصا حساب‌های مربوطه و پایان کار و انجام امور اداری مورد نیاز پس از احداث بنا به مدت 10 ماه از تاریخ  تحویل واحدها می‌باشد.

ت- طرف دوم متعهد می‌گردد در مورخ …………….  نسبت به تنظیم سند تفکیکی با نام مالک یا هر شخص ثالثی که ایشان به صورت کتبی معرفی نموده اقدام کند.

4. آورده طرفین

هدف از این ماده شرح آورده توافق شده طرفین است. هر آنچه در این قسمت قید شود مسئولیت هر یک تلقی شده و بیش از آن نیز نباید از ایشان طلب شود. به عنوان مثال:

الف – آورده مالک (طرف اول):

  • ششدانگ یک قطعه زمین به مشخصات ذکر شده در ماده دو

ب- آورده سازنده (طرف دوم):

  • تامین کلیه منابع مالی مورد نیاز جهت انجام موضوع قرارداد طبق مشخصات نقشه‌های مورد تایید طراح (نظام مهندسی) و منطبق بر مباحث 22 گانه و لیست متریال (پیوست شماره یک) و پرداخت هزینه‌های ساخت و طراحی و احداث پروژه مسکونی به‌نحوی که در مدت قرارداد منجر به صدور پایان کار قطعی (بهره‌برداری) و سپس صورت‌مجلس تفکیکی و تقسیم‌نامه رسمی و صدور سند تفکیکی واحدهای مسکونی گردد.
  • پرداخت کلیه هزینه‌های مربوط به خرید و نصب انشعابات آب و فاضلاب، برق و گاز به ازای هر واحد براساس ضوابط سازمان مربوطه.
  • پرداخت هزینه‌های اخذ پروانه ساختمان و پایان‌کار و سند رسمی مطابق قرارداد فی مابین.

5. تعهدات سازنده

در این ماده، تعهدات سازنده با جزئیات کامل ذکر می‌شود. به عنوان مثال:

  1. طرف دوم متعهد می‌گردد پروژه مذکور را با مصالح ساختمانی ذکر شده در لیست متریال پیوست این قرارداد (که به تایید نماینده مالکین رسیده باشد) تکمیل و آماده تحویل نماید.
  2. احداث مجموعه آپارتمانی مندرج در قسمت موضوع قرارداد که در تعهد سازنده می‌باشد، از جمله موارد زیر:
    1. انجام دادن کلیه اقدامات اداری، قانونی و اجرایی جهت ساخت و ساز از قبیل اخذ مجوزهای لازم در جهت انجام موضوع قرارداد منعقده، تهیه نقشه و غیره.
    2. تخریب و خاک‌برداری کامل: سازنده متعهد گردید قبل از اخذ پروانه قطعی هیچگونه تغییرات اساسی در ملک مورد قرارداد به وجود نیاورد.
    3. احداث و تکمیل و تحویل نهایی مجموعه آپارتمانی.
    4. کلیه هزینه‌ها و اقدامات لازم اداری و ثبتی جهت، اخذ صورت‌مجلس تفکیکی، تفکیک آپارتمان‌ها و اخذ پایان‌کار و فراهم ساختن زمینه انتقال رسمی واحدهای احداثی به نام اشخاص اعم از مالک، اشخاص ثالث معرفی‌شده از سوی وی یا دیگری (به جز مالیات انتقال و اشخاص).
  3. سازنده متعهد است کلیه نقشه‌های اولیه معماری را قبل از تحویل به شهرداری جهت بررسی و اخذ تایید کتبی، در اختیار مالک قرار دهد و پس از اخذ جواز و تایید نقشه‌ها توسط شهرداری نیز نقشه‌های موصوف را جهت اطلاع مالک به ایشان ارایه نماید. ایجاد هرگونه تغییر در نقشه‌های مصوب مستلزم اخذ تائید کتبی از مالک است. بدیهی است تایید نقشه‌ها توسط طرف اول مسئولیتی برای ایشان از جهت تطبیق آنها و ضوابط و مقررات و قوانین و تطبیق پروانه نخواهد داشت و مسئولیت قانونی آن تماماً به عهده طرف دوم می‌باشد.
  4. کلیه هزینه‌های مربوط به اجرای قرارداد، از جمله کلیه هزینه‌های مربوط به استفاده از خدمات مشاوره بابت طراحی و نظارت سازمان نظام مهندسی و برگه‌های مجری و مهندس ناظر، آماده‌سازی، هزینه انجام آزمایش خاک، هزینه اخذ مجوزهای شهرداری از جمله هزینه‌های ورود به محدوده، هزینه تهیه نقشه شهرداری، هزینه تهیه نقشه مهندسی، هزینه تامین تراکم و خرید آن از شهرداری، کلیه هزینه‌های مربوط به تخریب مستحدثات موجود برای اجرای طرح، هزینه ساخت سازه، تاسیسات (مکانیکی و برقی)، نصب تاسیسات زیربنایی، محوطه‌سازی، هزینه تهیه و تامین مصالح، حقوق و دستمزد کارگران، مهندس معمار و ناظر و محاسب، بیمه کارگران و عوارض قانونی متعلقه از ناحیه شهرداری و سایر ادارات، مالیات‌های متعلقه تحت هر عنوان معوقه یا جاری که باشد، هزینه خرید و تفکیک آب، برق و گاز و هزینه اخذ پایان‌کار و صورت‌مجلس تفکیکی و هرگونه هزینه اعم از اداری، ساختمانی، تشکیلاتی، قانونی، اجرایی و قراردادی و هزینه‌های بالاسری پروژه که در ارتباط مستقیم و غیرمستقیم با ساخت و احداث پروژه موضوع قرارداد از ابتدا تا پایان یافتن عملیات اجرایی و ساختمانی موضوع قرارداد و صدور پایان‌کار و تهیه صورت‌مجلس تفکیکی و اخذ اسناد تفکیکی می‌باشد کلاً به عهده سازنده بوده و مالک هیچگونه مسئولیتی در خصوص مورد مذکور نخواهد داشت.
  5. مدیریت اجرای پروژه ساخت، عقد قرارداد با پیمانکارهای دیگر، ایجاد هماهنگی در اجرای دقیق و صحیح موضوع قرارداد و تکمیل پروژه مطابق قوانین و مقررات ملی ساختمان و مقررات عمومی کشور در امور ساخت و ساز استاندارهای ساخت تا خاتمه عملیات ساختمانی بر عهده سازنده می‌باشد.
  6. سازنده موظف است که به طور کامل نقشه‌های مورد تایید شهرداری و پروانه ساخت صادره را رعایت نماید. لذا مسئولیت عدول و تخلف از پروانه ساخت و نقشه‌ها و پرداخت جرائم احتمالی و نیز عواقب ناشی از آن کلا بر عهده سازنده است و می‌بایست در صورت بروز خلاف، مفاد این قرارداد در تقسیم ساختمان و نسبت‌های مربوطه کماکان معتبر باشد و اگر خلاف باعث ضرر یا کسر قیمتی گردد، سازنده مسئولیت دارد.
  7. پرداخت هزینه آب، برق، گاز و تسویه حساب کامل عوارض شهرداری، دارایی، نوسازی و سایر بدهی‌ها به ادارات دولتی و غیردولتی از زمان تحویل ملک به سازنده تا تاریخ تحویل بنای جدید الاحداث به مالک بر عهده سازنده می‌باشد.
  8. سازنده نسبت به اجرای مفاد قرارداد و عوارض قانونی و خسارات احتمالی آن در مقابل مالک و اشخاص ثالث متعهد و مسئول می‌باشد همچنین سازنده نسبت به هرگونه معارضی در مورد فروش به شخص ثالث که توسط سازنده صورت گرفته باشد پاسخگو می‌باشد.
  9. صورت جامعی از مصالح، لوازم و منصوبات با ذکر تمام جزئیات (اندازه، نوع، ویژگی‌های ساخت و غیره) که توسط سازنده در احداث موضوع قرارداد به کار خواهد رفت و در تاریخ …. به امضای طرفین رسیده، به پیوست این قرارداد می‌باشد که جزء لاینفک آن خواهد بود.
    1. تغییر مشخصات و مصالح ساختمانی با تراضی کتبی طرفین و اصلاح صورت جامع بلامانع می‌باشد.
  10. سازنده حق استفاده از مصالح دست دوم جهت ساخت و ساز در مورد مشارکت را ندارد.
  11. سازنده مکلف می‌باشد برای هر واحد یک باب انباری به مساحت حداقل 2 متر مربع برای مالکین احداث نماید به‌طوریکه هر واحد مسکونی احداثی سهم مالکین دارای یک باب انباری به مساحت مذکور باشد.
  12. سازنده متعهد می‌باشد چنانچه تا زمان انتقال اسناد تفکیکی به طرف اول یا قائم مقام قانونی ایشان، معایب و یا نقایص در آپارتمان‌ها و یا قسمت مشاعات مجتمع ساختمانی مشهود و آشکار شود که ناشی از عدم رعایت مشخصات و یا به‌کار بردن مصالح نامناسب و نامرغوب یا نقص در اجرا باشد با هزینه خود نسبت به رفع معایب و نقایص و جبران خسارات وارده اقدام کند.
  13. تمامی مجموعه ساختمانی می‌بایست مطابق ضوابط فنی و مهندسی و ضوابط شهرداری و اصول ایمنی و مقررات سایر مراجع قانونی ساخته شود. سازنده مکلف است کلیه ضوابط و قوانین مربوط به عملیات ساختمانی و اصول ایمنی را رعایت کند و مالک در این خصوص مسئولیتی ندارد و سازنده باید پروژه را بیمه مسئولیت مدنی نماید.
  14. سازنده مکلف به ساخت پروژه با مصالح استاندارد و مطابق لیست جدول مصالح که ضمیمه قرارداد می‌باشد پس از تایید نماینده مالکین می‌باشد.
  15. سازنده موظف است آزمایش مکانیک خاک و بتن را تهیه و پیوست قرارداد نماید.
  16. سازنده اقرار نمود سرمایه لازم جهت انجام تعهدات خود طبق قرارداد داشته و تا پایان قرارداد هیچگونه کمبودی از لحاظ سرمایه نخواهد داشت و از هرگونه دریافت اعتبار و وام و ایجاد بدهی براساس این ملک و پروانه و واحدهای سهم خود خودداری کرده و در صورت اثبات ایجاد بدهی از طرق مختلف شخصا ملزم به اجرای تعهدات می‌باشد و مالکین هیچگونه مسئولیتی در این رابطه ندارند.
  17. سازنده متعهد است کلیه نقشه‌ها و پلان‌ها که به تایید نظام مهندسی رسیده را به رویت و امضاء نماینده مالکین برساند و نماینده مالکین حداکثر ظرف مدت 7 روز کاری می‌بایست نظر خود را کتبا اعلام نمایند و سازنده مکلف به توافق با مالکین است.
  18. سازنده موظف به تجهیز کارگاه و رعایت اصول ایمنی و حفاظتی ایجاد اتاق نگهبانی و حفاظت از کارگاه و مصالح است و هرگونه سرقت، آتش‌سوزی و … در کارگاه از مسئولیت مالکین خارج است و کلیه خسارت‌های جانی و مالی ایجاد شده بر عهده سازنده است.
    1. تبصره: سازنده موظف است به محض تحویل زمین در داخل پروژه یک کانکس و یا اتاق جهت استقرار نماینده مالکین تجهیز و تحویل مالکین نماید.
  19. مسئولیت پاسخگویی به هرگونه دعوی حقوقی و کیفری و سایر ادعاهای بعد از قرارداد که مرتبط با تعهد و فعل سازنده در موضوع قرارداد و احداث می‌باشد برعهده سازنده است.
  20. کلیه هزینه‌های مرتبط با اخذ پروانه شامل پروانه اولیه و مجوز توسعه بنا، هزینه آزمایشات، طراحی و نقشه‌کشی، هزینه‌های نظام مهندسی، ناظران، هزینه‌های ساخت و تکمیل بنا، عوارض بنا، ورود به محدوده و عوارض و جرایم از طریق شهرداری، دارایی و تامین اجتماعی و آتش‌نشانی، عملیات اجرایی و جریمه‌های پیشروی سقف‌های اضافه و … و به‌طور کلی کلیه مخارج پیش‌بینی شده و نشده مربوط به اجرای مجتمع مسکونی مورد اشاره در این قرارداد بر عهده سازنده است و سرمایه مالکین صرفا ملک مورداشاره در قرارداد بوده و مسئولیت پرداخت هیچ هزینه‌ای مربوط به این قرارداد را ندارد و سازنده با علم و اگاهی کامل از وضعیت ملک و قوانین و ضوابط شهرداری و … اقدام به عقد قرارداد می‌نماید و حق هرگونه ادعا و اعتراض در این خصوص را از خود سلب و ساقط و به مالکین صلح بلاعوض نمود. بدیهی است هرگونه تغییرات اعم از افزایش بنا و … منوط به اخذ رضایت و توافق مالکین بوده و به نسبت توافق شده در مورد افزایش بنا سهیم می‌باشد.

تبصره. کلیه هزینه‌های ناشی از تغییر در نقشه‌ها و … اعم از اینکه به درخواست مالکین بوده باشد یا به درخواست سازنده که به تایید مالکین رسیده باشد به عهده سازنده است.

  1. هرگونه خطا، عدم انجام یا انجام ناقص تعهدات سازنده یا ایجاد هر نوع خسارت به مالکین اعم از دیرکرد و … و کلیه جریمه‌های پیش‌بینی شده در این قرارداد که مسئولیت آن با سازنده باشد و سازنده از پرداخت آن سر باز زند، مالکین می‌توانند مستقیما نسبت به ضبط ضمانت‌های سازنده اقدام نمایند. پرداخت وجوه یاد شده مسقط انجام تعهدات و رفع مسئولیت سازنده نمی‌باشد.
  2. مالکین و یا نماینده آنها حق نظارت کامل بر پیشرفت پروژه را مطابق قرارداد دارد و در صورت احراز تخلف سازنده به صورت مکتوب یا به وسیله اظهارنامه رسمی به سازنده اعلام و درصورتیکه تخلف از متریال یا مصالح مورد توافق یا مشخصات فنی و نقشه‌های اجرایی باشد ظرف مدت 30 روز نسبت به اصلاح و انجام مطابق مفاد قرارداد اقدام نماید. در غیر این صورت مالکین مجاز خواهند بود نسبت به دریافت خسارت اقدام نمایند.
  3. سازنده موظف است تمام آپارتمان‌های موضوع این قرارداد و ملحقات و منصوبات آن را یک شکل و یکسان تمام واحدها احداث نماید و مطابق متریال پیوست قرارداد ساخته و در پایان مهلت مقرر در قرارداد تحویل نماید.
  4. تاخیرات ناشی از فورس ماژور طبق تعریف حقوقی آن و حوادث طبیعی طبیعی غیرقابل پیش‌بینی مشمول جریمه نمی‌شود. لیکن هرگونه عملیات اجرایی از سوی مراجع دولتی و شهرداری که ناشی از عملیات سازنده باشد و همچنین افزایش قیمت مصالح و دستمزد و تحریم و تصمیمات کمیسیون ماده 100 شهرداری و … جزو موارد فورس ماژور نیست و مسئولیت آن به عهده سازنده می‌باشد.
  5. پس از احداث و تکمیل واحدها نحوه استفاده و بهره‌برداری مطابق قانون تملک اپارتمان‌ها خواهد بود.
  6. سازنده حق دریافت وام، تسهیلات و ترهین از محل این پلاک ثبتی و ساخت این ملک و … را ندارد.
  7. سازنده متعهد گردید که مورد مشارکت را تحت پوشش بیمه مسئولیت مدنی کارفرما در قبال کارکنان و بیمه مسئولیت مدنی در قبال اشخاص ثالث (اعم از همسایگان و ساختمان‌های مجاور) در آورده و مدارک آن را ضمیمه قرارداد نماید. کلیه هزینه‌ها و خسارات در مدت اجرای این قرارداد و یا حوادث جانی و مالی به‌وجود آمده برعهده سازنده می‌باشد و مالکین هیچگونه مسئولیتی نخواهند داشت.
  8. سازنده متعهد به رعایت موارد ذیل می‌باشد:
    1. الزامات فنی و ضوابط و مقررات قانونی از جمله مقررات ملی ساختمان
    2. آیین‌نامه 2800 زلزله
    3. قوانین شهرداری و شهرسازی
    4. سایر قوانین و ضوابط مرتبط با اجرای قرارداد حاضر
  9. نظارت بر ساخت و ساز این پروژه بر عهده نظام مهندسی و مهندس ناظر می‌باشد.
  10. سازنده متعهد به عدم به‌کارگیری هرگونه نیروی کار غیرمجاز می‌باشد.
  11. هر دو طرف متعهد شدند تا قبل از سفت‌کاری واگذاری‌های سهم خود را تحت هر عنوان حقوقی اعم از بیع، صلح و … کلا و جزاَ ، مشاعا و مفروضا خودداری نمایند و تا قبل از تفکیک و دریافت سند اعیانی سازنده حق هیچگونه انتقالی را در هیچ قالب حقوقی ندارد.
  12. سازنده متعهد است پارکینگ و انباری آپارتمان‌های مذکور (یک پارکینگ مسقف جهت واحدهای زیر 200 متر و دو پارکینگ جهت واحدهای بالای 200 متر و یک انباری برای هر واحد به متراژ هر انباری …. متر مربع) تامین نماید که می‌بایست به تایید شهرداری و هیات پارکینگ و مراجع ذی‌صلاح برسد.
  13. چنانچه سازنده اقدام به احداث بنای مسکونی مازاد بر آنچه در این قرارداد اعلام شده (5500 مترمربع آپارتمان مسکونی) نمود، تقسیم سهم به نسبت 75 درصد سازنده و 25 درصد مالکین خواهد بود.
  14. در صورت فوت یا حجر سازنده در مدت اجرای قرارداد، قائم مقام قانونی نامبرده که صلاحیت اجرای پروژه را داشته باشد و در موقع عقد این قرارداد به مالکین معرفی شده باشد، موظف به اجرای مفاد و تعهدات قرارداد حاضر و ادامه آن خواهد بود.

6. تعهدات مالک

هدف از این ماده شرح آورده توافق شده طرفین است. هر آنچه در این قسمت قید شود مسئولیت هر یک تلقی شده و بیش از آن نیز نباید از ایشان طلب شود. به عنوان مثال:

  1. طرف اول قرارداد متعهد می‌گردد که با حضور در دفتر اسناد رسمی و حداکثر ظرف مدت 7 روز کاری از تاریخ امضاء این قرارداد نسبت به اعطای وکالتنامه کاری رسمی در خصوص ملک مورد شراکت به طرف دوم به منظور مراجعه به شهرداری و کلیه نهادهای ذی‌ربط جهت انجام کلیه امور اداری مرتبط با عملیات ساختمانی موضوع قرارداد تا گرفتن گواهی پایان‌کار و تنظیم صورت‌مجلس تفکیکی و دریافت اسناد تفکیک شده به نام طرف اول یا هر آن کس که ایشان کتبا معرفی نماید به‌نحوی که در هیچ یک از مراحل اجرا این قرارداد وقفه‌ای ایجاد نگردد.
  2. طرف اول مکلف است هرگونه بدهی به اداره دارایی، ثبت، شهرداری یا هر ارگان ذی‌ربط دیگر را تا زمان تحویل زمین موضوع قرارداد تسویه نماید (به جز ورود به محدوده).
  3. مالک مکلف می‌باشد حسب مورد حداکثر ظرف مدت 15 روز کاری پس از اعلام طرف دوم مبنی بر آماده بودن اسناد تفکیکی و تقسیم‌نامه و ذکر محل حضور که با ارسال اظهارنامه رسمی به نشانی مندرج در این قرارداد یا سامانه ثنا خواهد بود، با حضور در اداره ثبت اسناد و املاک یا دفتر اسناد رسمی منتخب نسبت به امضای صورت‌مجلس تفکیکی و تقسیم‌نامه و اسناد مالکیت واحدهای مسکونی اقدام نماید.
  4. مالک مکلف می‌گردد زمینه اجرای قرارداد پروژه را تا آنجا که مربوط به ایشان می‌باشد فراهم آورد و طبق برنامه ذیل به صورت نیم دانگ نیم دانگ (درمجموع سه و نیم دانگ) وکالت بلاعزل به سازنده انتقال داده شود:
    1. پس از اتمام مرحله اخذ پروانه و شروع فونداسیون بلوک یک نیم دانگ
    2. بعد از اتمام مرحله اسکلت و اجرای سقف بلوک اول نیم دانگ
    3. و بعد از اتمام مرحله اسکلت و اجرای سقف بلوک دوم نیم دانگ
    4. و بعد از اتمام مرحله سفت‌کاری و اجرای نمای بلوک اول نیم دانگ
    5. بعد از اتمام مرحله سفت‌کاری و اجرای نمای بلوک دوم نیم دانگ
    6. بعد از تکمیل و تحویل واحدها و محوطه‌سازی و مفاصا حساب شهرداری نیم دانگ
    7. مابقی سهم‌العرصه در صورت درخواست هم‌زمان با انتقال سندها طی وکالت بلاعزل فروش به سازنده منتقل نماید.
  5. مالک نسبت به هر گونه معارضی در مورد زمین و مالکیت شخص ثالث شخصا پاسخگو بوده و عوارض قانونی و خسارات احتمالی سازنده بر عهده ایشان می‌باشد و تماما شامل موارد فسخ ماده 10 بالمناصفه می‌باشد.

7. نسبت سهم الشراکه

در این بخش تعیین می‌شود که از موضوع قراداد (ساخت … متراژ آپارتمان) چه میزان سهم سازنده و چه میزان سهم مالک است. به عنوان مثال:

سهم الشراکه هر یک از دو طرف اعم از عرصه و اعیان و همچنین حقوق مکتسبه نسبت به فضاهای مربوطه اعم از انباری، پارکینگ و مسکونی بدین صورت می‌باشد که سهم الشرکه مالک به میزان ….. درصد و سهم الشرکه سازنده به میزان …… درصد می‌باشد.

میزان سهم طرفین پس از احداث بنا:

با توجه به اینکه مقرر گردیده است در زمین مذکور …… واحد در …… طبقه بالای همکف در ……. بلوک توسط سازنده احداث گردد.

بنا به تقسیم‌نامه‌ای که بعد از پلان انجام می‌گیرد، واحدها بین مالک و سازنده انتخاب می‌شود.

بدیهی است مشاعات طبق قانون تملک آپارتمان ها متعلق به طرفین خواهد بود.

تبصره 1: چنانچه مبلغ هزینه‌کرد با توجه به نوسانات قیمت در بازار و یا  نزد هریک از مراجع ذیربط از جمله شهرداری، اداره ثبت و غیره که مطالبه هزینه می‌نمایند، بیشتر یا کمتر شود هیچ تاثیری در حقوق مالک و انجام تعهدات سازنده ندارد و متراژ طرف اول ثابت خواهد بود.

تبصره 2: هر گونه تخلف مورد توافق با مالک چنانچه منجر به تاخیر شود، جزو تاخیرات مجاز بوده و مشمول جریمه نخواهد بود.

به اشتراک بگذارید